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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 50 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 30.3 | | | 15.2 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 427 | | | 214 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 1787 | | | 894 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 28.9 | | | 14.5 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | 33.6 | | | 16.8 | A | Solvent extraction | |
| Colesterolo (mg) | mg | 90 | | | 45 | S | Imputation | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 2.4 | | | 1.2 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 2.4 | | | 1.2 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| MINERALI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 50 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Sodio (mg) | mg | 450 | | | 225 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Potassio (mg) | mg | 55 | | | 28 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Calcio (mg) | mg | 1162 | | | 581 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Fosforo (mg) | mg | 798 | | | 399 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Ferro (mg) | mg | 0.3 | | | 0.2 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| VITAMINE |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 50 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Vitamina C (mg) | mg | tr | | | tr | A | High-performance liquid chromatography | |
| Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | 573 | | | 287 | B | | |
| Vitamina E (mg) | mg | 0.97 | | | 0.49 | A | High-performance liquid chromatography | |
| ALTRI COMPOSTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 50 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acido fitico (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |