Formaggino

CategoriaFormaggi e latticini
Codice Alimento162030
English NameCheese, soft, formaggino
Parte Edibile100 %
Porzione50 g
Codice Langual
| A0110 | A0720 | A0724 | A0776 | A0787 | B1201 | C0245 | E0147 | F0014 | G0003 | H0107 | H0130 | H0253 | H0298 | J0120 | K0003 | M0190 | N0042 | P0024 | R0001 | Z0112
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 50 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g52.6 26.3ADrying 
Energia (kcal)kcal309 155CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ1295 649CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)11.2 5.6AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g26.9 13.5ASolvent extraction 
Carboidrati disponibili (g)g6.0 3.0CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g6.0 3.0AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g0SImputation
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 50 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg1000500AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg10854AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg430215AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg650325AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.30.2AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 50 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.020.01AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.300.15AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.100.05AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg00SImputation
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg370185AHigh-performance liquid chromatography 
ALTRI COMPOSTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 50 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acido fitico (g)g00SImputation