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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 80.1 | | | 120.2 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 71 | | | 106 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 296 | | | 444 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 13.6 | | | 20.4 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | 0.6 | | | 0.9 | A | Solvent extraction | |
| Colesterolo (mg) | mg | 150 | | | 225 | B | | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 2.9 | | | 4.4 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 2.9 | | | 4.4 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | ZL | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 0 | | | 0 | ZL | Imputation | |
| MINERALI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Sodio (mg) | mg | 146 | | | 219 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Potassio (mg) | mg | 266 | | | 399 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Calcio (mg) | mg | 110 | | | 165 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Magnesio (mg) | mg | 39 | | | 59 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Fosforo (mg) | mg | 349 | | | 524 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Ferro (mg) | mg | 1.8 | | | 2.7 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Rame (mg) | mg | 0.7 | | | 1.05 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Zinco (mg) | mg | 1.9 | | | 2.85 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Selenio (μg) | μg | 30 | | | 45.0 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| VITAMINE |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Tiamina (mg) | mg | 0.08 | | | 0.12 | A | Fluorimetric method | |
| Riboflavina (mg) | mg | 0.10 | | | 0.15 | A | Fluorimetric method | |
| Niacina (mg) | mg | 3.20 | | | 4.80 | A | Microbiological assay | |
| Vitamina C (mg) | mg | 2 | | | 3 | A | High-performance liquid chromatography | |
| Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | 2 | | | 3 | A | High-performance liquid chromatography | |
| ALTRI COMPOSTI |
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| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acido fitico (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |