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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 75.3 | | | 113.0 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 123 | | | 185 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 515 | | | 774 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 15.8 | | | 23.7 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | 6.2 | | | 9.3 | A | Solvent extraction | |
| Colesterolo (mg) | mg | 78 | | | 117 | B | | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 1.1 | | | 1.7 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 1.1 | | | 1.7 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | ZL | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 0 | | | 0 | ZL | Imputation | |
| MINERALI |
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| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Calcio (mg) | mg | 21 | | | 32 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Magnesio (mg) | mg | 30 | | | 45 | B | | |
| Fosforo (mg) | mg | 218 | | | 327 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Ferro (mg) | mg | 1.1 | | | 1.7 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Rame (mg) | mg | 0.24 | | | 0.36 | B | | |
| Zinco (mg) | mg | 2.4 | | | 3.60 | B | | |
| Selenio (μg) | μg | 30 | | | 45.0 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| VITAMINE |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Tiamina (mg) | mg | 0.07 | | | 0.11 | A | Fluorimetric method | |
| Riboflavina (mg) | mg | 0.07 | | | 0.11 | A | Fluorimetric method | |
| Niacina (mg) | mg | 4.20 | | | 6.30 | A | Microbiological assay | |
| Vitamina C (mg) | mg | tr | | | tr | A | High-performance liquid chromatography | |
| Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | 9 | | | 14 | A | High-performance liquid chromatography | |
| ALTRI COMPOSTI |
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| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acido fitico (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |