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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 61.5 | | | 92.3 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 191 | | | 287 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 800 | | | 1202 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 11.0 | | | 16.5 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | 10.1 | | | 15.2 | A | Solvent extraction | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 15.0 | | | 22.5 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | 13 | | | 19.5 | A | Enzyme hydrolysis | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 0.6 | | | 0.9 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | ZL | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 0 | | | 0 | ZL | Imputation | |
| MINERALI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Calcio (mg) | mg | 46 | | | 69 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Fosforo (mg) | mg | 168 | | | 252 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Ferro (mg) | mg | 0.7 | | | 1.1 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| VITAMINE |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Tiamina (mg) | mg | 0.08 | | | 0.12 | A | Fluorimetric method | |
| Riboflavina (mg) | mg | 0.07 | | | 0.11 | A | Fluorimetric method | |
| Niacina (mg) | mg | 0.30 | | | 0.45 | A | Microbiological assay | |
| Vitamina C (mg) | mg | 1 | | | 2 | A | High-performance liquid chromatography | |
| Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| AMINOACIDI (% di proteine) |
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| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
|
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Lisina | | 7.77 | | | | A | Chromatography | |
| Istidina | | 2.07 | | | | A | Chromatography | |
| Arginina | | 5.99 | | | | A | Chromatography | |
| Acido aspartico | | 9.18 | | | | A | Chromatography | |
| Treonina | | 4.55 | | | | A | Chromatography | |
| Serina | | 4.86 | | | | A | Chromatography | |
| Acido glutammico | | 18.04 | | | | A | Chromatography | |
| Prolina | | 4.86 | | | | A | Chromatography | |
| Glicina | | 4.61 | | | | A | Chromatography | |
| Alanina | | 5.63 | | | | A | Chromatography | |
| Cistina | | 1.54 | | | | A | Chromatography | |
| Valina | | 5.64 | | | | A | Chromatography | |
| Metionina | | 3.06 | | | | A | Chromatography | |
| Isoleucina | | 5.16 | | | | A | Chromatography | |
| Leucina | | 7.84 | | | | A | Chromatography | |
| Tirosina | | 3.54 | | | | A | Chromatography | |
| Fenilalanina | | 4.36 | | | | A | Chromatography | |
| Triptofano | | 1.30 | | | | A | Chromatography | |
| Indice Chimico | | 133 | | | | C | Calculation methods | |
| Aminoacido limitante | | Leucina | | | | C | Calculation methods | |
| ALTRI COMPOSTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acido fitico (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |