Olive, verdi

CategoriaFrutta
Codice Alimento008820
Nome ScientificoOlea europeae L.
English NameGreen Olive
Parte Edibile84 %
Porzione30 g
Codice Langual
| A0152 | A0677 | A0705 | A0731 | A0826 | B1169 | C0139 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g76.8 23.0ADrying 
Energia (kcal)kcal148 44CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ619 185CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.8 0.2AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g15 4.5ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g0.3CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g0.3AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g0.9AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Calcio (mg)mg6419AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg144AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg1.60.5AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.030.01AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.080.02AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.500.15AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mgtrtrAHigh-performance liquid chromatography 
Folati (μg)μg00AMicrobiological assay 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg4814AHigh-performance liquid chromatography