Olive da tavola conservate

CategoriaFrutta
Codice Alimento008800
Nome ScientificoOlea europeae L.
English NameTable Olive, preserved
Parte Edibile83 %
Porzione30 g
Codice Langual
| A0152 | A0662 | A0705 | A0731 | A0827 | B1299 | C0139 | E0150 | F0001 | G0003 | H0003 | J0137 | K0018 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g58.0 17.4ADrying 
Energia (kcal)kcal277 83CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ1157 348CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)1.5 0.5AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g27 8.1ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g1.5CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g1.5AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g4.4 1.3AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Calcio (mg)mg7021AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg258AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg3.51.1AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 30 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg00SImputation
Riboflavina (mg)mg0.100.03AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg1.200.36AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mgtrtrAHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg309AHigh-performance liquid chromatography