Arance Tarocco, fresche

CategoriaFrutta
Codice Alimento008007
Nome ScientificoCitrus sinensis, cultivar Tarocco
English NameOranges Tarocco, fresh
Numero Campioni19
Parte Edibile57 %
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0668 | A0707 | A0732 | A0833 | B1339 | C0229 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g87.2 85.988.1130.8ADrying  
Energia (kcal)kcal45 68CEnergy calculated according to Southgate (kcal)  
Energia (kJ)kJ190 285CEnergy calculated according to Southgate (kJ)  
Proteine (g)g (N x 6,25)0.7 0.10.71.1AProtein calculated from total nitrogen  
Lipidi (g)g0.2 0.10.20.3ASolvent extraction  
Colesterolo (mg)mg0ZLImputation
Carboidrati disponibili (g)g10.0 15.0CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch  
Amido (g)g0ZLImputation
Zuccheri solubili (g)g10.0 15.0SImputation
Alcool (g)g0ZLImputation
Fibra totale (g)g1.6 2.4SImputation
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Calcio (mg)mg53515780AAtomic emission spectroscopy  
Fosforo (mg)mg19172029AAtomic emission spectroscopy  
Ferro (mg)mg0.20.20.20.3AAtomic emission spectroscopy  
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.060.050.070.09AFluorimetric method  
Riboflavina (mg)mg0.040.040.050.06AFluorimetric method  
Vitamina C (mg)mg55535783AHigh-performance liquid chromatography  
Folati (μg)μg4771AMicrobiological assay 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg215205225323AHigh-performance liquid chromatography  
Carotene alfa (μg)μg9.213.8AHigh-performance liquid chromatography  
Carotene beta (μg)μg20.330.5AHigh-performance liquid chromatography  
Criptoxantina (μg)μg218327.0AHigh-performance liquid chromatography