Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Acqua (g) | g | 90.5 | | | 135.8 | A | Drying | |
Energia (kcal) | kcal | 30 | | | 46 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
Energia (kJ) | kJ | 127 | | | 192 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
Proteine (g) | g (N x 6,25) | 0.9 | | | 1.4 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
Lipidi (g) | g | 0.4 | | | 0.6 | A | Solvent extraction | |
Colesterolo (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
Carboidrati disponibili (g) | g | 5.3 | | | 8.0 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
Amido (g) | g | 0 | | | 0 | A | Enzyme hydrolysis | |
Zuccheri solubili (g) | g | 5.3 | | | 8.0 | A | Colorimetric method | |
Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
Fibra totale (g) | g | 1.6 | | | 2.4 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
Fibra solubile (g) | g | 0.45 | | | 0.68 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
Fibra insolubile (g) | g | 1.13 | | | 1.70 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
MINERALI |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Sodio (mg) | mg | 2 | | | 3 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Potassio (mg) | mg | 160 | | | 240 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Calcio (mg) | mg | 35 | | | 53 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Fosforo (mg) | mg | 28 | | | 42 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Ferro (mg) | mg | 0.8 | | | 1.2 | A | Atomic emission spectroscopy | |
VITAMINE |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Tiamina (mg) | mg | 0.02 | | | 0.03 | A | Fluorimetric method | |
Riboflavina (mg) | mg | 0.04 | | | 0.06 | A | Fluorimetric method | |
Niacina (mg) | mg | 0.50 | | | 0.75 | A | Microbiological assay | |
Vitamina C (mg) | mg | 54 | | | 81 | A | High-performance liquid chromatography | |
Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | tr | | | tr | A | High-performance liquid chromatography | |
ALTRI COMPOSTI |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Acido fitico (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |