Amarene, fresche

CategoriaFrutta
Codice Alimento007700
Nome ScientificoPrunus cerasus
English NameSour Cherry
Parte Edibile85 %
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0670 | A0707 | A0732 | A0833 | B1052 | C0139 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g85.2 127.8ADrying 
Energia (kcal)kcal44 66CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ183 275CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.8 1.2AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)gtr trASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g10.2 15.3CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g10.2 15.3AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.1 1.7AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg23AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg114171AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg1523AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg1726AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.40.6AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.030.05AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.050.08AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.400.60AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg711AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg2436AHigh-performance liquid chromatography 
ALTRI COMPOSTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acido fitico (g)g00SImputation