Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Acqua (g) | g | 74.4 | | | 111.6 | A | Drying | |
Energia (kcal) | kcal | 64 | | | 97 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
Energia (kJ) | kJ | 267 | | | 404 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
Proteine (g) | g (N x 6,25) | 3.0 | | | 4.5 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
Lipidi (g) | g | 0.3 | | | 0.5 | A | Solvent extraction | |
Colesterolo (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
Carboidrati disponibili (g) | g | 5.7 | | | 8.6 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
Amido (g) | g | 0 | | | 0 | A | Enzyme hydrolysis | |
Zuccheri solubili (g) | g | 5.7 | | | 8.6 | A | Colorimetric method | |
Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
Fibra totale (g) | g | 13.9 | | | 20.9 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
MINERALI |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Sodio (mg) | mg | 19 | | | 29 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Potassio (mg) | mg | 200 | | | 300 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Calcio (mg) | mg | 10 | | | 15 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Ferro (mg) | mg | 0.6 | | | 0.9 | A | Atomic emission spectroscopy | |
VITAMINE |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Tiamina (mg) | mg | 0.03 | | | 0.05 | A | Fluorimetric method | |
Riboflavina (mg) | mg | 0.14 | | | 0.21 | A | Fluorimetric method | |
Niacina (mg) | mg | 2.50 | | | 3.75 | A | Microbiological assay | |
Vitamina C (mg) | mg | 18 | | | 27 | A | High-performance liquid chromatography | |
Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | 190 | | | 285 | A | High-performance liquid chromatography | |