Papaia, fresca

CategoriaFrutta
Codice Alimento007600
Nome ScientificoCarica papaya
English NamePawpaw, fresh
Parte Edibile70 %
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0673 | A0707 | A0732 | A0833 | B1249 | C0229 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g89.3 134.0ADrying 
Energia (kcal)kcal33 50CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ138 210CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.4 0.6AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g6.9 10.4CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g6.9 10.4AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g2.3 3.5AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg711AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg140210AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg2842AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg1624AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.50.8AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.030.05AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.030.05AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.300.45AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg6090AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg265398AHigh-performance liquid chromatography