Mele cotogne, fresche

CategoriaFrutta
Codice Alimento007220
Nome ScientificoPyrus malus (Malus pumila)
English NameQuince, fresch
Parte Edibile79 %
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0669 | A0707 | A0732 | A0833 | B1298 | C0213 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g84.3 126.5ADrying 
Energia (kcal)kcal38 57CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ157 239CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.3 0.5AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g6.3 9.5CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)gtr trAEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g6.3 9.5AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g5.9 8.9AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g1.41 2.12AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g4.51 6.77AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg35SImputation
Potassio (mg)mg200300SImputation
Calcio (mg)mg46AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg1421AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.10.2AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.020.03AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.030.05AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.701.05AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg1421AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg00SImputation