Mele, fresche, renette

CategoriaFrutta
Codice Alimento007180
Nome ScientificoPyrus malus (Malus pumila)
English NameApples, fresch, variety "Renetta"
Parte Edibile71 %
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0669 | A0707 | A0732 | A0833 | B1245 | C0213 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g87.6 131.4ADrying 
Energia (kcal)kcal43 65CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ180 273CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.3 0.5AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g10.0 15.0CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)gtr trAEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g10 15.0AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.7 2.6AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mgtrtrAAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg105158AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg58AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.20.3AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Vitamina C (mg)mg812AHigh-performance liquid chromatography 
ALTRI COMPOSTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acido fitico (g)g0.060.09AColorimetric method