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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 82.5 | | | 123.8 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 57 | | | 87 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 240 | | | 364 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 0.3 | | | 0.5 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | 0.1 | | | 0.2 | A | Solvent extraction | |
| Colesterolo (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 13.7 | | | 20.6 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | tr | | | tr | A | Enzyme hydrolysis | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 13.7 | | | 20.6 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 2 | | | 3.0 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra solubile (g) | g | 0.55 | | | 0.83 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra insolubile (g) | g | 1.44 | | | 2.16 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| MINERALI |
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| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Sodio (mg) | mg | 2 | | | 3 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Potassio (mg) | mg | 125 | | | 188 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Calcio (mg) | mg | 7 | | | 11 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Fosforo (mg) | mg | 12 | | | 18 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Ferro (mg) | mg | 0.3 | | | 0.5 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Rame (mg) | mg | 0.03 | | | 0.05 | S | Imputation | |
| VITAMINE |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Tiamina (mg) | mg | 0.02 | | | 0.03 | A | Fluorimetric method | |
| Riboflavina (mg) | mg | 0.02 | | | 0.03 | A | Fluorimetric method | |
| Niacina (mg) | mg | 0.30 | | | 0.45 | A | Microbiological assay | |
| Vitamina C (mg) | mg | 6 | | | 9 | A | High-performance liquid chromatography | |
| Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | 8 | | | 12 | A | High-performance liquid chromatography | |
| ALTRI COMPOSTI |
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| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acido fitico (g) | g | 0.06 | | | 0.09 | A | Colorimetric method | |