Melagrane, fresche

CategoriaFrutta
Codice Alimento007100
Nome ScientificoPunica granatum
English NamePomegranate, fresh
Parte Edibile59 %
Porzione150 g
Codice Langual
| A0143 | A0673 | A0707 | A0732 | A0833 | B1162 | C0230 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g80.5 120.8ADrying 
Energia (kcal)kcal68 102CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ284 427CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.5 0.8AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.2 0.3ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g15.9 23.9CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g15.9 23.9AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g2.2 3.3AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g0.26 0.39AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g1.98 2.97AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg711AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg290435AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mgtrtrAAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg1015AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.30.5AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.090.14AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.090.14AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.200.30AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg812AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg1523AHigh-performance liquid chromatography