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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 30 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 19.4 | | | 5.8 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 282 | | | 85 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 1179 | | | 354 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 3.5 | | | 1.1 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | 2.7 | | | 0.8 | A | Analytical or calculation method not known | |
| Colesterolo (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 58.0 | | | 17.4 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | 0 | | | 0 | A | Enzyme hydrolysis | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 58 | | | 17.4 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 13 | | | 3.9 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra solubile (g) | g | 1.94 | | | 0.58 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra insolubile (g) | g | 11.01 | | | 3.30 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| MINERALI |
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| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 30 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Sodio (mg) | mg | 87 | | | 26 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Potassio (mg) | mg | 1010 | | | 303 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Calcio (mg) | mg | 186 | | | 56 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Fosforo (mg) | mg | 111 | | | 33 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Ferro (mg) | mg | 3 | | | 0.9 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| VITAMINE |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 30 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Tiamina (mg) | mg | 0.14 | | | 0.04 | A | Fluorimetric method | |
| Riboflavina (mg) | mg | 0.10 | | | 0.03 | A | Fluorimetric method | |
| Niacina (mg) | mg | 0.60 | | | 0.18 | A | Microbiological assay | |
| Vitamina C (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | 8 | | | 2 | A | High-performance liquid chromatography | |
| ALTRI COMPOSTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 30 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acido fitico (g) | g | 0.4 | | | 0.12 | A | Colorimetric method | |