Prezzemolo, fresco

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento006840
Nome ScientificoPetroselinum sativum (crispum)
English NameParsley, fresh
Parte Edibile80 %
Porzione5 g
Codice Langual
| A0113 | A0688 | A0705 | A0731 | B1550 | C0144 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 5 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g87.2 4.4ADrying 
Energia (kcal)kcal30 1CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ127 6CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)3.7 0.2AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.6 0.0ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)gtr trCCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)gtr trAColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g5.0 0.3AEnzymatic-gravimetric method  
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 5 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg201AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg67034AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg22011AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg754AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg4.20.2AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 5 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.100.01AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.210.01AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.600.03AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg1628AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg94347AHigh-performance liquid chromatography