Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 200 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Acqua (g) | g | 78.5 | | | 157.0 | A | Drying | |
Energia (kcal) | kcal | 88 | | | 175 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
Energia (kJ) | kJ | 367 | | | 734 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
Proteine (g) | g (N x 6,25) | 2.1 | | | 4.2 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
Lipidi (g) | g | 1.0 | | | 2.0 | A | Solvent extraction | |
Colesterolo (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
Carboidrati disponibili (g) | g | 17.9 | | | 35.8 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
Amido (g) | g | 15.9 | | | 31.8 | A | Enzyme hydrolysis | |
Zuccheri solubili (g) | g | 0.4 | | | 0.8 | A | Colorimetric method | |
Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
Fibra totale (g) | g | 1.6 | | | 3.2 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
Fibra solubile (g) | g | 0.71 | | | 1.42 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
Fibra insolubile (g) | g | 0.85 | | | 1.70 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
MINERALI |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 200 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Sodio (mg) | mg | 7 | | | 14 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Potassio (mg) | mg | 570 | | | 1140 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Calcio (mg) | mg | 10 | | | 20 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Magnesio (mg) | mg | 32 | | | 64 | B | | |
Fosforo (mg) | mg | 54 | | | 108 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Ferro (mg) | mg | 0.6 | | | 1.2 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Rame (mg) | mg | 0.21 | | | 0.42 | B | | |
Zinco (mg) | mg | 1.26 | | | 2.52 | B | | |
Selenio (μg) | μg | tr | | | tr | A | Atomic emission spectroscopy | |
VITAMINE |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 200 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Tiamina (mg) | mg | 0.10 | | | 0.20 | A | Fluorimetric method | |
Riboflavina (mg) | mg | 0.04 | | | 0.08 | A | Fluorimetric method | |
Niacina (mg) | mg | 2.50 | | | 5.00 | A | Microbiological assay | |
Vitamina C (mg) | mg | 8 | | | 16 | A | High-performance liquid chromatography | |
Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | 3 | | | 6 | A | High-performance liquid chromatography | |
ALTRI COMPOSTI |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 200 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Acido fitico (g) | g | 0.08 | | | 0.16 | A | Colorimetric method | |