Tartufo, nero

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento006200
Nome ScientificoTuber melanosporum
English NameTruffle, black
Parte Edibile79 %
Porzione5 g
Codice Langual
| A0152 | A0681 | A0705 | A0731 | A0826 | B1387 | C0239 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 5 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g81.8 4.1ADrying 
Energia (kcal)kcal48 2CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ201 8CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)6.0 0.3AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.5 0.0ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g0.7 0.0CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)gtr trAEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g0.7 0.0AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g8.4 0.4AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 5 g Origine Dato Metodiche Referenze
Calcio (mg)mg241AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg623AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg3.50.2AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 5 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.050.00AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.090.00AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg2.000.10AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg1trAHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg00SImputation