Sedano, crudo

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005680
Nome ScientificoApium graveolens
English NameCelery, raw
Parte Edibile80 %
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0682 | A0705 | A0731 | A0826 | B1282 | C0101 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g88.3 176.6ADrying 
Energia (kcal)kcal23 46CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ97 194CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)2.3 4.6AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.2 0.4ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g2.4 4.8CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0.2 0.4AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g2.2 4.4AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.6 3.2AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra solubile (g)g0.18 0.36AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra insolubile (g)g1.41 2.82AEnzymatic-gravimetric method  
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg140280AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg280560AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg3162AAtomic emission spectroscopy 
Magnesio (mg)mg1632B 
Fosforo (mg)mg4590AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.51.0AAtomic emission spectroscopy 
Rame (mg)mg0.110.22B 
Zinco (mg)mg1.242.48B 
Selenio (μg)μg36.0AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.060.12AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.190.38AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.200.40AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg3264AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg207414AHigh-performance liquid chromatography