Ravanelli, freschi

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005670
Nome ScientificoRaphanus sativus
English NameRadish, fresh
Parte Edibile99 %
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0681 | A0705 | A0731 | A0826 | B1315 | C0239 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g95.6 191.2ADrying 
Energia (kcal)kcal13 27CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ56 113CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)0.8 1.6AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g1.8 3.6CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g1.8 3.6AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.3 2.6AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra solubile (g)g0.07 0.14AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra insolubile (g)g1.23 2.46AEnzymatic-gravimetric method  
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg59118AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg240480AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg3978AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg2958AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.91.8AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.030.06AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.020.04AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.400.80AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg1836AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μgtrtrAHigh-performance liquid chromatography