Porri, crudi

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005650
Nome ScientificoAllium porrum
English NameLeeks, raw
Parte Edibile77 %
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0674 | A0705 | A0731 | A0826 | B1308 | C0100 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g87.8 175.6ADrying 
Energia (kcal)kcal35 69CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ145 290CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)2.1 4.2AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g5.2 10.4CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g5.2 10.4AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g2.9 5.8AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg24SImputation
Potassio (mg)mg260520SImputation
Calcio (mg)mg54108AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg57114AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.81.6AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.060.12AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.080.16AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.501.00AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg918AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μgtrtrAHigh-performance liquid chromatography