Radicchio, rosso, fresco

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005440
Nome ScientificoCichorium intybus
English NameItalian Chicory, radicchio, red, fresh
Parte Edibile72 %
Porzione80 g
Codice Langual
| A0152 | A0678 | A0705 | A0731 | A0826 | B2452 | C0151 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g94.0 75.2ADrying 
Energia (kcal)kcal19 15CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ77 63CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)1.4 1.1AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.1ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g1.6 1.3CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g1.6 1.3AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g3.0 2.4AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra solubile (g)g0.59 0.47AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra insolubile (g)g2.37 1.90AEnzymatic-gravimetric method  
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg108AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg240192AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg3629AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg3024AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.30.2AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 80 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.070.06AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.050.04AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.300.24AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg108AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μgtrtrAHigh-performance liquid chromatography