Cipolle, crude

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005300
Nome ScientificoAllium cepa
English NameOnions, raw
Parte Edibile83 %
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0674 | A0706 | A0731 | A0826 | B1300 | C0240 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g92.1 184.2ADrying 
Energia (kcal)kcal28 57CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ118 237CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)1.0 2.0AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g5.7 11.4CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g5.7 11.4AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g1.0 2.0AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra solubile (g)g0.16 0.32AEnzymatic-gravimetric method  
Fibra insolubile (g)g0.88 1.76AEnzymatic-gravimetric method  
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg1020AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg140280AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg2550AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg3570AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.40.8AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.020.04AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.030.06AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.501.00AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg510AHigh-performance liquid chromatography 
Folati (μg)μg2040AMicrobiological assay 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg36AHigh-performance liquid chromatography