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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 200 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 80.7 | | | 161.4 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 52 | | | 104 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 219 | | | 437 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 6.0 | | | 12.0 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | 0.5 | | | 1.0 | A | Solvent extraction | |
| Colesterolo (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 3.5 | | | 7.0 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 3.5 | | | 7.0 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 5.3 | | | 10.6 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra solubile (g) | g | 0.97 | | | 1.94 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra insolubile (g) | g | 4.34 | | | 8.68 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| MINERALI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 200 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Sodio (mg) | mg | 6 | | | 12 | S | Imputation | |
| Potassio (mg) | mg | 185 | | | 370 | S | Imputation | |
| Calcio (mg) | mg | 68 | | | 136 | S | Imputation | |
| Magnesio (mg) | mg | 17 | | | 34 | S | Imputation | |
| Fosforo (mg) | mg | 67 | | | 134 | S | Imputation | |
| Ferro (mg) | mg | 0.9 | | | 1.8 | S | Imputation | |
| Rame (mg) | mg | 0.06 | | | 0.12 | S | Imputation | |
| Zinco (mg) | mg | 1.76 | | | 3.52 | S | Imputation | |
| Selenio (μg) | μg | tr | | | tr | S | Imputation | |
| VITAMINE |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 200 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Tiamina (mg) | mg | 0.05 | | | 0.10 | S | Imputation | |
| Riboflavina (mg) | mg | 0.14 | | | 0.28 | S | Imputation | |
| Niacina (mg) | mg | 1.17 | | | 2.34 | S | Imputation | |
| Vitamina C (mg) | mg | 50 | | | 100 | A | High-performance liquid chromatography | |
| Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | 111 | | | 222 | S | Imputation | |