Barbabietole rosse, crude

CategoriaVerdure e ortaggi
Codice Alimento005060
Nome ScientificoBeta vulgaris, cv. rapa forma rubra
English NameRed Beet, raw
Parte Edibile82 %
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0681 | A0706 | A0731 | A0826 | B2940 | C0306 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g91.3 182.6ADrying 
Energia (kcal)kcal25 49CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ103 206CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)1.1 2.2AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)gtr trASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g4.0 8.0CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g0SImputation
Zuccheri solubili (g)g8.0AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g2.6 5.2AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg84168AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg300600AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg2040AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg2142AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.40.8AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.030.06AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.020.04AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.200.40AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg714AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μgtrtrAHigh-performance liquid chromatography