Piselli, in scatola, scolati

CategoriaLegumi
Codice Alimento004720
Nome ScientificoPisum sativum
English NameGreen peas, canned, drained
Parte Edibile100 %
Porzione150 g
Codice Langual
| A0152 | A0662 | A0705 | A0731 | A0827 | B1338 | C0133 | E0150 | F0014 | G0003 | H0003 | J0123 | K0011 | K0017 | M0194 | N0001 | P0024 | R0001 | Z0112 | Z0219
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g77.9 116.9ADrying 
Energia (kcal)kcal78 118CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ328 494CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)5.3 8.0AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.6 0.9ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g11.1 16.7CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g6.5 9.8AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g3.9 5.9AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g5.1 7.7AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g4.6 6.90AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g0.52 0.78AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg242363AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg130195AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg4263AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg95143AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg1.62.4AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.090.14AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.070.11AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg1.201.80AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg12AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg69104AHigh-performance liquid chromatography