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| MACRO NUTRIENTI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Acqua (g) | g | 81.0 | | | 121.5 | A | Drying | |
| Energia (kcal) | kcal | 61 | | | 92 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
| Energia (kJ) | kJ | 253 | | | 384 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
| Proteine (g) | g (N x 6,25) | 6.1 | | | 9.2 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
| Lipidi (g) | g | 0.5 | | | 0.8 | A | Solvent extraction | |
| Colesterolo (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Carboidrati disponibili (g) | g | 5.3 | | | 8.0 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
| Amido (g) | g | 2.5 | | | 3.8 | A | Enzyme hydrolysis | |
| Zuccheri solubili (g) | g | 2.6 | | | 3.9 | A | Colorimetric method | |
| Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
| Fibra totale (g) | g | 5.9 | | | 8.9 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra solubile (g) | g | 1.08 | | | 1.62 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| Fibra insolubile (g) | g | 4.86 | | | 7.29 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
| MINERALI |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Sodio (mg) | mg | 20 | | | 30 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Potassio (mg) | mg | 236 | | | 354 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Calcio (mg) | mg | 26 | | | 39 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Fosforo (mg) | mg | 110 | | | 165 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| Ferro (mg) | mg | 2 | | | 3.0 | A | Atomic emission spectroscopy | |
| VITAMINE |
|---|
| Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 150 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
|---|
| Vitamina C (mg) | mg | 0 | | | 0 | A | High-performance liquid chromatography | |
| Folati (μg) | μg | 90 | | | 135 | A | Microbiological assay | |