Fave, fresche

CategoriaLegumi
Codice Alimento004400
Nome ScientificoVicia faba
English NameBroad beans, raw
Parte Edibile26 %
Porzione150 g
Codice Langual
| A0152 | A0679 | A0704 | A0730 | A0831 | B1367 | C0133 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g83.9 125.9ADrying 
Energia (kcal)kcal51 77CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ215 323CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)5.2 7.8AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.4 0.6ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g4.5 6.8CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)g2.1 3.2AEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g2.2 3.3AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g7.5AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g0.52 0.78AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g4.45 6.68AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg1726AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg200300AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg2233AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg93140AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg1.72.6AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 150 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.110.17AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.110.17AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg1.271.91AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg3350AHigh-performance liquid chromatography 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg1117AHigh-performance liquid chromatography