Fagiolini, freschi

CategoriaLegumi
Codice Alimento004310
Nome ScientificoPhaseolus vulgaris
English NameGreen beans, fresh, raw
Parte Edibile95 %
Porzione200 g
Codice Langual
| A0152 | A0679 | A0705 | A0731 | A0826 | B1371 | C0169 | E0150 | F0003 | G0003 | H0003 | J0001 | K0003 | M0001 | N0001 | P0024 | R0001
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MACRO NUTRIENTI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Acqua (g)g90.5 181.0ADrying 
Energia (kcal)kcal24 48CEnergy calculated according to Southgate (kcal) 
Energia (kJ)kJ101 202CEnergy calculated according to Southgate (kJ) 
Proteine (g)g (N x 6,25)2.1 4.2AProtein calculated from total nitrogen 
Lipidi (g)g0.1 0.2ASolvent extraction 
Colesterolo (mg)mg0SImputation
Carboidrati disponibili (g)g2.4 4.8CCarbohydrate, available calculated from sugar and starch 
Amido (g)gtr trAEnzyme hydrolysis 
Zuccheri solubili (g)g2.4 4.8AColorimetric method 
Alcool (g)g0SImputation
Fibra totale (g)g2.9 5.8AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra solubile (g)g0.71 1.42AEnzymatic-gravimetric method 
Fibra insolubile (g)g2.14 4.28AEnzymatic-gravimetric method 
MINERALI
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Sodio (mg)mg24AAtomic emission spectroscopy 
Potassio (mg)mg280560AAtomic emission spectroscopy 
Calcio (mg)mg3570AAtomic emission spectroscopy 
Fosforo (mg)mg4896AAtomic emission spectroscopy 
Ferro (mg)mg0.91.8AAtomic emission spectroscopy 
VITAMINE
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Valore per Porzione 200 g Origine Dato Metodiche Referenze
Tiamina (mg)mg0.070.14AFluorimetric method 
Riboflavina (mg)mg0.150.30AFluorimetric method 
Niacina (mg)mg0.801.60AMicrobiological assay 
Vitamina C (mg)mg612AHigh-performance liquid chromatography 
Folati (μg)μg87174AMicrobiological assay 
Vitamina A retinolo equivalente (μg)μg4182AHigh-performance liquid chromatography 
AMINOACIDI (% di proteine)
Descrizione NutrienteUnità di Misura Valore per
100 g
Min. Max. Origine Dato Metodiche Referenze
Lisina5.48AChromatography 
Istidina2.33AChromatography 
Arginina4.19AChromatography 
Acido aspartico11.86AChromatography 
Treonina3.86AChromatography 
Serina5.29AChromatography 
Acido glutammico10.57AChromatography 
Prolina3.76AChromatography 
Glicina3.76AChromatography 
Alanina4.33AChromatography 
Cistina0.86AChromatography 
Valina8.33AChromatography 
Metionina1.29AChromatography 
Isoleucina3.71AChromatography 
Leucina6.81AChromatography 
Tirosina3.29AChromatography 
Fenilalanina4.19AChromatography 
Triptofano1.38AChromatography 
Indice Chimico98CCalculation methods
Aminoacido limitanteSolforatiCCalculation methods