Vedi tutti i campi
MACRO NUTRIENTI |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 80 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Acqua (g) | g | 12.0 | | | 9.6 | A | Drying | |
Energia (kcal) | kcal | 341 | | | 273 | C | Energy calculated according to Southgate (kcal) | |
Energia (kJ) | kJ | 1427 | | | 1141 | C | Energy calculated according to Southgate (kJ) | |
Proteine (g) | g (N x 6,25) | 7.5 | | | 6.0 | A | Protein calculated from total nitrogen | |
Lipidi (g) | g | 1.9 | | | 1.5 | A | Solvent extraction | |
Colesterolo (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
Carboidrati disponibili (g) | g | 77.4 | | | 61.9 | C | Carbohydrate, available calculated from sugar and starch | |
Amido (g) | g | 69.2 | | | 55.4 | A | Enzyme hydrolysis | |
Zuccheri solubili (g) | g | 1.2 | | | 1.0 | A | Colorimetric method | |
Alcool (g) | g | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
Fibra totale (g) | g | 1.9 | | | 1.5 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
Fibra solubile (g) | g | 0.12 | | | 0.10 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
Fibra insolubile (g) | g | 1.8 | | | 1.44 | A | Enzymatic-gravimetric method | |
MINERALI |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 80 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Sodio (mg) | mg | 9 | | | 7 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Potassio (mg) | mg | 214 | | | 171 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Calcio (mg) | mg | 32 | | | 26 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Fosforo (mg) | mg | 221 | | | 177 | A | Atomic emission spectroscopy | |
Ferro (mg) | mg | 1.6 | | | 1.3 | A | Atomic emission spectroscopy | |
VITAMINE |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 80 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Tiamina (mg) | mg | 0.48 | | | 0.38 | A | Fluorimetric method | |
Riboflavina (mg) | mg | 0.05 | | | 0.04 | A | Fluorimetric method | |
Niacina (mg) | mg | 4.70 | | | 3.76 | A | Microbiological assay | |
Vitamina C (mg) | mg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
Vitamina A retinolo equivalente (μg) | μg | 0 | | | 0 | S | Imputation | |
Vitamina E (mg) | mg | 0.7 | | | 0.56 | A | High-performance liquid chromatography | |
ALTRI COMPOSTI |
---|
Descrizione Nutriente | Unità di Misura |
Valore per100 g | Min. |
Max. |
Valore per Porzione 80 g |
Origine Dato |
Metodiche |
Referenze |
---|
Acido fitico (g) | g | 0.52 | | | 0.42 | A | Colorimetric method | |